Фокача с моцарела, домати и босилек
Необходими продукти:
- 300 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици студено пресован зехтин
- 150 милилитра топла вода
- 100 грама моцарела, нарязана
- 2 домата, нарязани на филийки
- 5-6 листа от пресен босилек, нарязан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и подмажете кръгла форма за печене с диаметър 24 сантиметра.
- В голяма купа смесете брашното, солта, зехтина и водата.
- Разбъркайте с дървена лъжица, след което замесете меко и еластично тесто.
- Разделете го на две равни части и ги разточете в кръг с дебелина около 0,5 милиметра.
- Поставете първата част в подготвената форма и разпределете доматените шайби. Овкусете ги с малко сол.
- Разпределете моцарелата, поръсете с пресния босилек и покрийте с втората половина от тестото. Запечатайте краищата с пръсти.
- Намажете със зехтин, леко посолете и печете в продължение на 20-25 минути до златист цвят и хрупкава коричка.
- Оставете фокачата да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: giallozafferano.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
РЕСПИТОНИН разтвор 100 мл ПАШКУЛЕВ
ЕМПЕР МЪЖКИ КОМПЛЕКТ EPIC ADVENTURE 3 В 1
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР SUMMER EDITION ДЕТОКСИКИРАЩ 160 г
ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 500 мл NATURLAND
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домашна италианска подправка
- Семена от босилек срещу запек и храносмилателни нарушения
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Панирани зелени домати
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
Коментари към Фокача с моцарела, домати и босилек