Турски питки Поача
Необходими продукти:
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица сол
3 - 4 чаени чаши брашно
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, освен брашното. След това постепенно добавете и него, разбърквайки след всяка чаша. Замесете меко тесто, което да не залепва по ръцете. Месете бързо и немного силно, защото питките ще се получат твърди. Ако желаете, може да сложите плънка по избор.
Застелете форма с хартия за печене, загрейте фурната до 180 - 200 градуса.
Късайте от тестото топчета с размер на яйце, оформете питки от тях и подредете в тавата, оставяйки достатъчно разстояние помежду им. Сплескайте ги леко и намажете с разбит жълтък. Ако решите да използвате плънка, не разточвайте тестото, а я сложете директно в топката и притиснете.
Преди да поставите питките да се пекат, направете бразди по повърхността им с помощта на вилица. Сложете във фурната за 15 - 25 минути (зависи от фурната), докато придобият златист цвят.
Тези вкусни питки може да превърнете в страхотни сандвичи с домат и сирене, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМАРАНТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БРАШНО БЯЛ ТРЪН 200 г БАЛЧО
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
Коментари към Турски питки Поача