Сьомга със спанак в тесто

Необходими продукти:
350 грама сьомга (филе)
200 грама спанак
1 лимон
250 грама бутер тесто
25 грама масло
сол, смлян черен пипер, други подправки и билки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Старателно почистете рибата от костите и разрежете на две части. Натрийте повърхността им със сол, пипер, други подправки и билки. Полейте с лимонов сок и оставете за 30 минути да се маринова.
През това време разтопете маслото в тиган и в него изпържете спанака. Подсолете малко.
Размразете тестото и го разрежете на две. Едната част разточете малко, колкото да може да се събере рибата върху него. Изпечете пласта във фурната до златисто при температура от 200 градуса за около 15 минути.
Останалото тесто разточете тънко и нарежете на ивици с ширина около 1,5 - 2 сантиметра.
Сложете едното парче от маринованото филе върху изпечената основа от тесто. Разпределете спанака отгоре, следва второто парче риба.
По повърхността му "изплетете мрежа" от ивиците тесто, като краищата им притиснете към основата. Местата на слепването може предварително да намокрите с вода.
Изпечете ястието във фурната при 200 градуса за 45 минути.
Добър апетит!
Снимки: vamvkusno.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Тутманик
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Сьомга със спанак в тесто