Спаначени сарми с пилешко и моцарела

Необходими продукти:
2 връзки спанак (колкото по-големи са листата, толкова по-бързо ще приготвите сармите)
200 грама пилешка (или смесена) кайма/може да използвате и гъби
100 грама ориз
1 голяма глава лук
1 среден морков
1/2 месеста чушка
малко сметана
100 грама моцарела
олио
дафинов лист
сол, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре листата спанак и махнете стъблата. След това попарете листата във вряща вода, но внимавайте, защото те трябва да останат нежни, затова не ги дръжте прекалено дълго в нея.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън. Когато стане прозрачен, към него добавете настъргания морков и нарязаната на малки кубчета чушка. Пържете, докато зеленчуците омекнат, след което добавете каймата, а няколко минути по-късно и суровия ориз, измит предварително под течаща вода. Сложете сол и пипер на вкус, оставете плънката да се приготвя още 5 - 10 минути, изключете котлона и нека изстине.
И идва най-неприятната работа за повечето домакини - "свиването" на сармите :). Това става по стандартния начин. Готовите подреждайте в подходящ съд, на чието дъно може да сложите стъблата на спанака, които отстранихте в началото. Дафиновия лист сложете върху готовите сарми, добавете ароматни подправки или билки, ако желаете. Залейте всичко с гореща вода, която трябва да стига до половината на последния слой сарми.
Варят се на тих огън до готовност (около 15 минути, след като водата кипне). Тогава сложете няколко лъжици сметана, настърганото сирене и поставете съда във фурната за 7 - 10 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Перфектната марината за пилешко месо
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
Коментари към Спаначени сарми с пилешко и моцарела