Спаначен сос с орехи и чесън
Необходими продукти:
400 грама спанак (пресен или замразен)
50 грама кашкавал (пармезан)
200 милилитра сметана
50 грама орехи
15 милилитра лимонов сок
2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
100 грама паста или картофено ньоки (топчета)
100 грама сьомга студено пушена или осолена
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и половината от листата сложете в блендера заедно със скилидката чесън и орехите. Сложете сол на вкус, налейте лимоновия сок, зехтина и разбийте на пюре (което да е по-грубо). След това добавете половината от пармезана/кашкавала (настърган) и оставете сместа за момента.
Налейте сметаната в малка тенджерка и изсипете останалия спанак, нарязан на едро и варете в продължение на 5 минути. След това смелете с помощта на блендера и изсипете при пюрето. Сложете и останалия кашкавал/пармезан (оставете малко за украса).
Нарежете сьомгата на малки кубчета, прибавете ги в соса, изсипете и картофените топчета. Разбъркайте всичко, поръсете с настърган пармезан и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Сос Бъфало
Коментари към Спаначен сос с орехи и чесън