Сос от червен лук със стафиди и кедрови ядки

Необходими продукти:
1 голяма глава червен лук
1 супена лъжица кедрови ядки
2 супени лъжици ябълков оцет
1 супена лъжица стафиди
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете главата на две и след това на тънки полукръгчета. Накиснете стафидите в гореща вода за 15 минути, след което отцедете течността.
Загрейте зехтина и в него запържете лука, стафидите и кедровите ядки в продължение на около 1 минута.
Смесете доматеното пюре с ябълковия оцет и внимателно влейте комбинацията в съда с лучената смес (бъркайте непрекъснато). Сложете сол на вкус, разбъркайте добре и оставете соса за кратко на слаб огън, докато придобие консистенция на кетчуп.
С такова апетитно допълнение може да поднесете печено месо, свински шишчета и всякакви месни ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КЕДЪР 10 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПОЗИЦИЯ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА YOGA BALANCE 10 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ НАТУРАЛЕН ДУШ ГЕЛ С УД, КЕДЪР И АМБЪР 500 мл
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР 10 мл
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН КРЕМ ЗА РЪЦЕ ОРХИДЕЯ И ВАНИЛИЯ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Ливански кедър
- Ползи и вреди на червения лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Маринован лук, печен на барбекю
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Сос Бъфало
Коментари към Сос от червен лук със стафиди и кедрови ядки