Сиренки

Необходими продукти:
2 ч. ч. топло мляко
1 с. л. мая (предварително разтворена във вода и брашно)
4 яйца
4 с. л. захар
1 ч. л. сол
120 грама масло
6-7 ч. ч. пресято брашно
За плънката:
500 грама сирене (или извара)
1 яйце
1-2 с. л. сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от продуктите, посочени за него и го разделете на топки по 80-100 грама всяка. В средата на всяка направете вдлъбнатина, притискайки с чаша. Напълнете с плънката, приготвена от сиренето, сметаната и захарта. Намажете с яйцето. Поставете сиренките в тава, подмазана с масло и оставете за 1 час. След това изпечете при 220 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Сиренки