Свински котлети в портокалов сос с горчица
Необходими продукти:
4 свински котлети
2 супени лъжици портокалово сладко
125 милилитра прясно изцеден портокалов сок
1 супена лъжица горчица на зърна
2 стръка розмарин
1 средна глава червен лук
2 супени лъжици сок от лайм или лимон
зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Смесете портокаловия сок със сладкото и горчицата, поставете съда на среден огън и нека комбинацията заври. Намалете температурата на котлона и оставете сосът да се приготвя в продължение на около 15 минути, докато се сгъсти малко.
Обелете и нарежете лука. Подправете месото със сол и смлян черен пипер на вкус.
Сгорещете малко зехтин в подходящ съд и запържете котлетите в него от двете страни на среден огън, докато се зачервят.
Когато това стане, прибавете лука и розмарина, налейте соса и поставете ястието в загрятата фурна за 10 минути.
Извадете котлетите и лука в чиния, стръковете розмарин отстранете. Върнете съда на котлона и налейте сока от лайм. Приготвяйте соса на силен огън около 4-5 минути (до сгъстяване). Полейте свинското с него и поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Традиционна капама по бански
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Свински котлети в портокалов сос с горчица