Салата от чушки и царевица в доматен сос с чесън
Необходими продукти:
300 - 400 г чушки (може и замразени)
1 кутия царевица (около 270 г зърна)
около 400 г доматен сок
1 глава лук
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 - 6 с. л. магданоз
5 скилидки чесън
подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, сложете го в огнеупорен съд с олио и поставете във фурната на режим "печене" да се запържи. Чушките нарежете на полукръгчета, прибавете към лука, затворете с капак и оставете да се задушат за около 20 минути. След това налейте доматения сок, сложете захарта и солта, оставете за още 10 минути във фурната. Идва ред на царевицата и още 10 минути задушаване. Изключете фурната, прибавете нарязаните магданоз и чесън, може да сложите и черен пипер. Затворете съда с капак и нека се поемат ароматите и вкусовете.
Ястието се поднася студено и се отнася към групата на студените салати. Може да предложите и като гарнитура към основно блюдо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Лютите чушки понижават високото кръвно налягане
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани люти чушки с розмарин и чесън в зехтин
- Сладка червена чушка
Коментари към Салата от чушки и царевица в доматен сос с чесън