Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос

Необходими продукти:
2 средни глави червено цвекло
1 супена лъжица растително олио
400 грама пилешки дробчета
1 авокадо
сок от 1/2 лимон
подправки за салата по ваш избор
За соса:
сока от 1 неголям лимон
1 супена лъжица балсамов оцет
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица дижонска горчица на зърна
1 чаена лъжица мед
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете цвеклото, нека се охлади, обелете го и нарежете на парчета.
Сгорещете олиото и в него изпържете пилешките дробчета от двете страни до готовност. Авокадото нарежете на парчета, които напръскайте с лимонов сок, за да не потъмняват.
Направете соса. Към лимоновия сок прибавете балсамовия оцет и зехтина, след това сложете горчицата, меда, сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко.
Покрийте дъното на подходяща чиния с листа зелена салата и подредете пилешките дробчета. Върху тях - цвеклото, авокадото и полейте с готовия сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИ-ШЕЙП ВИ-СТОРМ ЛЕДЖЪНД 360 г
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Отглеждане на авокадо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
Коментари към Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос