Ръжен хляб със сушени плодове и ядки

Необходими продукти:
400 г пълнозърнесто ръжено брашно
1 ч. л. суха мая
150 г органичен ръжен грис
260 мл вода
2 с. л. захар
1 с. л. олио
40 г лешници
50 г стафиди
50 г сушени кайсии
50 г сушени сини сливи
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от 100 грама от брашното, маята и 100 мл вода. Оставете да втасва в продължение на 1 - 1,5 час. Лешниците натрошете на едро, сушените плодове нарежете на също на едри парчета. Към втасалото тесто прибавете останалото брашно, водата, гриса и олиото, месете няколко минути. След това смесете сушените плодове и ядките, прибавете ги към тестото и нека втасва още 2 часа. Изпечете хляба ( 50 минути, ако използвате машина за хляб) и се насладете на вкуса му.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
УЛТИМАТ ПРОСТЕЙТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръж
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Ръжен хляб със сушени плодове и ядки