Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнено свинско със зеленчуци

Пълнено свинско със зеленчуци

от 12 фев 2013г.
Пълнено свинско със зеленчуци - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 кг свинско месо (най-подходящо е филето)

0,5 тиквичка

0,5 патладжан

1-2 глави лук

6 пресни гъби

0,5 чаша сухо червено вино

1 с. л. оцет

сол на вкус

подправки (черен пипер на зърна, дафинов лист)

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Отстранете тлъстините от месото, за да може то да се напои не с мазнина, а със соковете от зеленчуците. Направете марината от виното, оцета, подправките, сол и вода толкова, че да се покрие месото (2-3 чаши). Оставете свинското да се маринова в продължение на два дни. След това го разрежете на две части по дължина с дебелина 2 см. Трябва да получите 4 парчета.

Обелете патладжана и го нарежете на парчета с дебелина 1 см (ще ви трябват 3 парчета). Посолете и изпържете от двете страни до златисто. Тиквичката нарежете по същия начин, а гъбите разрежете на половина и пържете до получаването на златист цвят. Обелете лука и нарежете на кръгчета. Може да начукате месото.

Следва подредбата на слоевете на ястието: сложете едно парче от свинското, после парче тиквичка, върху нея патладжан, няколко гъби, а най-отгоре - кръгчета лук. Посолете на вкус и покрийте с второто парче месо. Повторете всички слоеве в същата последователност до изчерпване на продуктите. След като приключите, завържете с тънък конец пълненото свинско, изпържете го от всички страни до златисто в силно нагорещено олио. Увийте във фолио и печете при 180 градуса до готовност. Времето на приготвяне зависи от крехкостта на месото (не по малко от 1 час). За да се образува румена коричка, 15 минути преди да извадите от фурната ястието, отстранете фолиото, за да може месото да се запече.

Изключително вкусно и хранително.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
  • Рулца от свински врат със сирене, сини сливи и сметанов сос Рулца от свински врат със сирене, сини сливи и сметанов сос
0.0/5 0 оценки

Коментари към Пълнено свинско със зеленчуци

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнено свинско със зеленчуци
    www.framar.bg 
    на 07 August 2025 в 14:23
    Коментирайте "Пълнено свинско със зеленчуци"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
  • Задушено свинско с картофи
  • Глазиран печен свински бут с ананас и горчица
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 153 дни, 16 часа и 45 мин.

Ще промени ли потреблението увеличението на цените на месо и яйца?

преди 2773 дни, 1 час и 19 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 22 дни, 1 час и 5 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 27 дни, 4 часа и 27 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 29 дни, 4 часа и 5 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 34 дни, 2 часа и 24 мин.
Всички

АНКЕТА

Да се увеличи ли потребителската такса за здравноосигурените лица

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

КОЖЕНА ГРИВНА С АРОМАТ НА ЦИТРОНЕЛА, ЗДРАВЕЦ, ЛАВАНДУЛА И МЕНТА АРОМА ДИФЕНС

ОЛИМП БИО СИЛИКА капс. * 30

БЯЛ СИНАП СЕМЕ 100 г СТЕЛ АРГО

ОЛИМП ЧЕЛА МАГ Б6 + Д3 ФОРТЕ ШОТ 25мл.

ОЛИМП ЛАБС ФОРТЕСТ капсули * 120

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИРИФЕМИН капсули 150 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 авг 2025г. в 12:18:47

БУТИРЕКТ ректални супозитории * 5

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 авг 2025г. в 12:18:26

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 авг 2025г. в 12:02:23

СЕДОРЕЛАКС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 авг 2025г. в 12:01:27

МИРИФЕМИН капсули 150 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 авг 2025г. в 11:58:33
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival