Пълнени чушки с леща и зеленчуци

Необходими продукти:
6 сладки чушки за пълнене
100 грама леща
200 грама тиквички
1 глава лук
100 грама моркови
чесън на вкус
300 грама домати
сол и смлян черен пипер на вкус
сос аджика на вкус
40-50 грама нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на кубчета, лука и чесъна накълцайте ситно, морковите и тиквичките настържете.
Сварете лещата до полуготовност. След това към нея прибавете подготвените зеленчуци, нарязания пресен магданоз и подправките.
С получената смес напълнете чушките, подредете ги в тава, налейте малко вода в съда и изпечете във фурната до готовност.
Ако предпочитате, може да задушите, използвайки котлон.
Добър апетит!
Снимка: calorizator.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Пълнени панирани люти чушки
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Супа от леща със зеленчуци
- Каша от червена леща с джинджифил и чесън
- Бобови култури
Коментари към Пълнени чушки с леща и зеленчуци