Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати

Необходими продукти:
- 450 грама пилешко филе
- 1 чаена лъжица италиански подправки
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
- 8 чери домата
- 150-200 грама моцарела
- 70 грама рикота
- 2 супени лъжици наситнени босилекови листа
- 2 скилидки чесън
- 4 чушки за пълнене
- 100 милилитра пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Натрийте филето с подправките и изпържете в 1 супена лъжица зехтин по около 8 минути от всяка страна. Извадете готовото месо върху дъска и нарежете на кубчета, когато се охлади.
Към него прибавете чери доматите, разрязани на две, 100 грама от моцарелата, рикотата, босилека и наситнения чесън. Подправете.
Разрежете чушките на две по дължина, отстранете сърцевината със семената и напълнете със сместа.
Поръсете с останалото количество моцарела и подредете чушките в тава. Налейте бульона в съда, покрийте с лист алуминиево фолио и поставете за 40-45 минути във фурната.
Гответе ястието на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки с маслини, сирене и бекон
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
Коментари към Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати