Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати

Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати

Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама пилешко филе
  • 1 чаена лъжица италиански подправки
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 8 чери домата
  • 150-200 грама моцарела
  • 70 грама рикота
  • 2 супени лъжици наситнени босилекови листа
  • 2 скилидки чесън
  • 4 чушки за пълнене
  • 100 милилитра пилешки бульон


Начин на приготвяне:

Натрийте филето с подправките и изпържете в 1 супена лъжица зехтин по около 8 минути от всяка страна. Извадете готовото месо върху дъска и нарежете на кубчета, когато се охлади.

Към него прибавете чери доматите, разрязани на две, 100 грама от моцарелата, рикотата, босилека и наситнения чесън. Подправете.

Разрежете чушките на две по дължина, отстранете сърцевината със семената и напълнете със сместа.

Поръсете с останалото количество моцарела и подредете чушките в тава. Налейте бульона в съда, покрийте с лист алуминиево фолио и поставете за 40-45 минути във фурната.

Гответе ястието на 180 градуса.


Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети