Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
листа зелена салата
1 ябълка
1/4 ананас
1/2 манго
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица коняк
1 чаена лъжица мед
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукайте леко филето от двете страни, натрийте със сол и смлян черен пипер, след което запържете на слаб огън, но не трябва да се образува коричка по повърхността на месото.
Обелете ябълката и я нарежете на едри сламки, ананаса и мангото - на кубчета. Смесете плодовете в подходящ съд, полейте с лимоновия сок и добавете пилешкото филе, което предварително също нарежете на едри парчета.
Заемете се с направата на дресинга. В малка купа смесете меда и коняка. Добавете малко лимонов сок, ако желаете и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбийте с вилица.
Сложете листа зелена салата в чиния, върху тях - плодовете, а най-отгоре - пилешкото. Полейте с дресинга и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ЕЛИТ-ФАРМ ЕКСТРАКТ ОТ АНАНАС (БРОМЕЛАИН) таблетки * 80
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЛОВАРЕ ЧАЙ PASSION FRUIT филтър * 24
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк