Пилешка торта с крем от майонеза и чесън
Необходими продукти:
1 килограм пилешка кайма
500 грама картофи
1 глава лук
2 супени лъжици грис (с връх)
4 яйца
олио
масло
сол
пипер
подправки
За крема:
250 грама майонеза
4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, прибавете масло към тях и направете пюре. В отделен съд смесете каймата с лука, гриса, яйцата, овкусете със сол и пипер, размесете добре с ръце и разделете на пет равни части. Сгорещете олио в тиган, сложете каймата в средата на съда и я разпределете равномерно с помощта на лъжица. Така ще олучите 5 "палачинки", които трябва да изпържите от двете страни. Предварително направете крема, смесвайки майонезата с намачкания чесън.
Сглобете "тортата", подреждайки "блатовете" от кайма един върху друг, а помежду им слагайте от "крема". Най-отгоре намажете с горещото картофено пюре, може да поръсите с настърган на едро кашкавал, намажете с кетчуп и поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта с пушена сьомга
- Картофена торта с шунка и кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта с кашкавален блат
- Безглутенова торта от картофи с шоколад
- Солена торта от картофено пюре и кайма
- Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи
Коментари към Пилешка торта с крем от майонеза и чесън