Пикантни картофи с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 4-6 скилидки чесън, необелени
- 3 супени лъжици студено пресован зехтин
- 2 чаени лъжички от индийската подправка Каджун /или пикантна подправка по избор/
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Измийте старателно картофите и ги нарежете на резени.
- Прехвърлете ги в тавичка и добавете чесъна. Подправете и разбъркайте добре.
- Поръсете със зехтина и отново разбъркайте.
- Печете картофите в продължение на 40-45 минути до златисто кафяв цвят. Бъркайте на всеки 10 минути, за да се опекат равномерно.
- Оставете ги да се охладят за кратко, поръсете с пармезан и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Пикантни картофи с чесън и пармезан