Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци

Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
300 грама гъби
зелен лук на вкус
1 голяма сладка чушка
6 скилидки чесън
5-7 сантиметра корен джинджифил
1 чаена лъжица лют пипер, чили
соев сос на вкус
Начин на приготвяне:
"Запечатайте" крилцата, като ги запържите в тиган до златисто. След това ги прехвърлете в тенджера. Налейте вода, тя трябва да ги покрие. Оставете да се варят колкото е необходимо, докато месото започне да се отделя от костите.
През това време нарежете гъбите. Изпържете ги в мазнината, в която приготвихте крилцата по-рано.
Нарежете зеленчуците.
Когато крилцата се сварят, извадете ги от бульона и в него изсипете гъбите, зеленчуците, лютия пипер и оставете всичко да се вари в продължение на 10 минути.
След това прибавете соевия сос, като наливате по малко и опитвате на вкус.
Пикантният бульон е готов. Той е много полезен за консумация при простуда.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Месо на токачка
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пиле Лимончело
- Пилешка диета
Коментари към Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци