Патладжани в доматен сос
Необходими продукти:
800 грама патладжани
800 грама домати
5 с. л. растително масло
2 с. л. захар
1 глава чесън
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на полукръгчета, доматите настържете на едро ренде, чесъна обелете и нарежете на тънки плочки.
Изсипете доматите в тенджера, добавете чесъна, захарта, олиото, посолете и оставете да заври. Слез това прибавете и патладжаните, разбъркайте.
Нека се задушава около 30-40 минути до пълното омекване на патладжаните, през това време разбъркайте два пъти. След като сместа изстине, сложете я в хладилник за една нощ или за по-дълго.
По-вкусно е, ако сервирате студено.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Салца верде - зелен доматен сос
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Домашна апетитка с патладжани, домати, чесън и магданоз
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
Коментари към Патладжани в доматен сос