Ориз с крема сирене, кашкавал и зеленчуци на фурна

Необходими продукти:
2 чаени чаши ориз
100 грама крема сирене
100 грама заквасена сметана или кисело мляко
75 грама кашкавал
1/2 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 чаени чаши микс от нарязани пресни зеленчуци (моркови, тиквички, зелен фасул, чушки)
магданоз на вкус
2 супени лъжици олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки кубчета зеленчуците, лука и чесъна - на ситно, кашкавала настържете.
Сгорещете олиото и в него изпържете до златисто лука и чесъна. След това прибавете зеленчуците, подправете със соли и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават на среден огън, докато омекнат, като разбърквате периодично. Ако е необходимо, налейте малко вада.
Към края на приготвянето сложете нарязан пресен магданоз на вкус и разбъркайте.
Сварете ориза до готовност и го прехвърлете в купа. Прибавете зеленчуците, крема сиренето, сметаната. Разпределете сместа в тава, поръсете с настърган кашкавал и запечете ястието в предварително загрята фурна, докато покритието се разтопи.
Добър апетит!
Снимка: life-good.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Тутманик
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Ориз с крема сирене, кашкавал и зеленчуци на фурна