Мини чийзкейк с карамел

Необходими продукти:
За кората:
- 2 1/2 чаени чаши крекери грахам, натрошени
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
За крема:
- 450 грама сирене крема
- 4 супени лъжици захар
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 2 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- щипка сол
За гарниране:
- 18 супени лъжици домашен сос карамел
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете две форми за мини чийзкейк /или мъфини/ с масло. Дозата е достатъчна за 18 мини чийзкейка.
- В средно голяма купа смесете натрошените крекери, кафявата захар и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
- Разпределете маслените трохи в 18 от гнездата и леко притиснете.
- В голяма купа разбийте сиренето крема със захарта да гладка смес.
- Добавете сметаната, яйцата, брашното и солта и не изключвайте миксера, докато не получите гладък крем.
- Разпределете сместа върху бисквитената кора и печете около 15-20 минути.
- Оставете чийзкейковете да се охладят на стайна температура и ги гарнирайте с по 1 супена лъжица сос карамел.
- Охладете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- E150(a) Карамел обикновен
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Карамелизирана захар - рецепта
- Ванилов сладкиш с карамелена глазура
- Чийзкейк с халва и орехи
- Морковени кексчета с орехи, стафиди и канела
- Карамел
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
Коментари към Мини чийзкейк с карамел