Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми
Необходими продукти:
- 90 грама брашно
- 40 грама смлени бадеми
- 40 грама безсолно масло
- 40 грама солено масло
- 80 грама настърган пармезан
- щипка сухи билки /мащерка, розмарин, риган/
За поръсване:
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:

- В голяма купа смесете брашното, смлените бадеми и маслото. Разбъркайте до образуването на маслени трохи.
- Добавете настъргания пармезан и сухите билки и разбъркайте с пръсти, за да избегнете затоплянето на маслото.
- Прибавете 1 супена лъжица вода, разбъркайте и оформете топка.
- Разточете я в лист с дебелина около 3-4 милиметра, покрийте с найлоново фолио и охладете в продължение на 1 час или докато се втвърди.
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене
- Разстелете тестото върху леко набрашнена повърхност и използвайте формички, за да изрежете соленките.
- Подредете ги в тавата на разстояние около 2,5 сантиметра една от друга и поръсете горната им част с настърган пармезан.
- Печете около 12 минути до светло златист цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят около 3 минути в тавата, преди да ги извадите върху решетка, за да се охладят напълно.
Приятен апетит!

Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСТ ОЙЛ 591 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Обикновен маслен крем
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Соленки с масло и кашкавал
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Хрупкави домашни солети
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
Коментари към Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми