Летен омлет с домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 големи яйца
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2 супени лъжици доматен сос
- 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1 чаена чаша чери домати, нарязани
- 1/2 чаена лъжичка фино смляна морска сол
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:

- В голяма купа разбийте яйцата с прясното мляко и солта. Подправете с черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Добавете доматения сос и 1 супена лъжица настърган кашкавал. Разбъркайте.
- Загрейте зехтина в голям чугунен тиган /или годен за употреба във фурната/ на средно силен огън.
- Изсипете яйчената смес и я разбъркайте за кратко, използвайки шпатула.
- Продължете да печете омлета, докато 1/3 от яйцата са все още течни.
- Покрийте го плътно с нарязаните чери домати и поръсете с останалия кашкавал.
- Намалете силата на котлона, покрийте с капак и гответе още 10 минути.
- Отделете краищата с помощта на шпатула и леко разклатете тигана.
- Запечете в силно загрята фурна в продължение на 3 минути.
- Оставете фритатата да се охлади за 10 минути, отново отделете краищата и внимателно разклатете тигана.
- Приплъзнете върху чиния с подходяща големина, нарежете и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: theironyou.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с хляб и кашкавал
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет с риба тон и крема сирене
- Омлет с картофи, лук, бекон и домати
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет със скариди и домати
- Омлет с тиквички на фурна
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с брашно, магданоз и чесън
Коментари към Летен омлет с домати и кашкавал