Консервирани лозови листа (за сарми)

Необходими продукти:
- 120 грама сол на 1 литър вода
- лозови листа
Начин на приготвяне:
Залейте листата със студена вода и оставете за 4 часа, като сменяте водата на всеки 60 минути.
След това измийте старателно лозовите листа и ги подредете в стерилизирани буркани. Затиснете ги с плосък тежък предмет (може да използвате камък или друго).
Направете разтвор от водата и солта. С него залейте листата. Нивото му да бъде 4 сантиметра над тях.
Затворете бурканите и ги приберете на тъмно и хладно място.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Мариновано овче сирене в лозови листа на тиган
- Сарми в доматен сос
- Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
- Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Месни сарми с листа от швейцарско цвекло
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Риба в зелеви листа (рибени сарми)
Коментари към Консервирани лозови листа (за сарми)