Задушено свинско с домати, чушки и грах

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 1 морков
- 2-3 сладки червени чушки
- 2 домата
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 100 грама консервиран грах
- 50 милилитра зехтин
- сол и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на едри кубчета. Запържете го в тиган, в който предварително сте нагорещили зехтина, за около 7-8 минути (докато се образува златиста коричка).
След това прибавете нарязания на полукръгчета лук и моркова (на кубчета). Разбъркайте и пържете, докато лукът стане златист.
Веднага след това добавете чушките, нарязани на сламки.
Няколко минути по-късно намалете температурата на котлона и сложете доматеното пюре, консервирания грах и доматите (нарязани на кубчета) при вече запържените продукти.
Разбъркайте и оставете ястието да се задушава в продължение на 5-8 минути или до пълна готовност на месото.
Поднесете с любима гарнитура.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушени свински хапки с лимон и вино
Коментари към Задушено свинско с домати, чушки и грах