Задушено зеле с домати
Необходими продукти:
600 грама зеле
1 сладка чушка
1 малка глава лук
250 милилитра доматен сок
1 морков
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно и намачкайте леко с ръка. Лука нарежете на полукръгчета, чушката - на тънки ивици, моркова настържете. Запържете лука, моркова и чушката в олиото до образуването на златист цвят. Прибавете доматения сок и изсипете сместа при зелето, сложете подправки и задушете ястието в продължение на 10 минути, разбърквайки периодично.
Ако желаете, може да добавите и бели сушени гъби или месо, ако предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Традиционна капама по бански
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Задушено зеле с картофи
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
Коментари към Задушено зеле с домати