Желе от касис
Необходими продукти:
400 грама черен касис
1 с. л. желатин
3/4 чаша гореща вода
сока и кората на 1 лимон
захар - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте касиса, почистете го и сложете във форма. Накиснете в студена вода желатина в продължение на 30 минути и след това го затоплете, бъркайки непрекъснато, но не позволявайте да заври. Прибавете сока и кората на лимона. Залейте плодовете с топлия желатин и сложете в хладилника (но не в камерата или във фризера) за няколко часа.
Преди да поднесете, украсете с пресни плодове и листа мента.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Червено френско грозде, Касис
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- E441 Желатин
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Как да разтваряме правилно желатина
- Лимонови масленки с пудра захар
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Шоколадов десерт с кокос и фъстъци
Коментари към Желе от касис