Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
Необходими продукти:
200 грама обелени слънчогледови семена
150 грама захар
25 грама масло
Начин на приготвяне:
Семената трябва да бъдат напълно сухи, затова първо ги изсипете в подходящ съд, поставете във фурната на ниска температура и бъркайте, докато придобият кафеникав оттенък. Веднага пресипете в друг съд и оставете да изстиват.
Разтопете маслото на средна температура и тогава към него прибавете захарта. Нека тя се разтопи напълно, без да разбърквате. Щом сместа кипне, карамелът е готов. Ако свалите веднага от котлона, вкусът му ще бъде мек маслен, а ако държите известно време и се образува кафяв цвят - вкусът ще бъде леко горчив.
След като приключите с направата на карамела, изсипете в него семената и разбъркайте до еднородност. Това трябва да стане бързо, защото карамелът ще се втвърди.
Разпределете горещата смес в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене. Дебелината на слоя да бъде около 1 сантиметър. Когато карамелът започне да се втвърдява, направете няколко дълбоки разреза по целия пласт, оформяйки парчета, за да може да начупите по-лесно след това.
Готовите карамелизирани семена съхранявайте в плътно затворен съд, за да не се овлажнят.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ПЮР НУТРИШЪН ОВЕСЕН БАР НАТУРАЛ 120 г
ЕНЕРГИЙНО БЛОКЧЕ С БОРОВ ПРАШЕЦ 50 г * 2 GUOZHEN
ПЮР НУТРИШЪН ОВЕСЕН БАР С ВКУС НА БАДЕМ И ЧЕРЕША 120 г
ОСТРОВИТ ПРОТЕИНОВ БАР ЯГОДА 60 г
ОСТРОВИТ ПРОТЕИНОВ БАР ШОКОЛАД 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Здравословни барчета с ябълки и овесени ядки
- Енергийни барчета с ядки и сушени плодове
- Овесени барчета с череши и шоколад
- Сусамови блокчета с мед и лимон
- Маслени барчета с грейпфрут
- Здравословни барчета с фъстъчено масло и шамфъстък
- Карамелизирано барче с ядки
- Блокчета от карамелизирани ядки
- Какаово блокче с шоколадова глазура
- Барчета с крем от кондензирано мляко и лайм
Коментари към Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена