Гъбено масло с подправки
Необходими продукти:
200 грама пресни гъби
250 грама масло
1 чаена лъжица провански подправки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете гъбите на малки парчета, след което ги изпържете до готовност в нагорещено олио. Овкусете със сол, пипер и прованските подправки, разбъркайте добре, свалете от котлона и оставете да изстинат.
Разбийте маслото на пяна и към него добавете гъбите с подправките, разбъркайте старателно. Получената смес оформете в калъп, увийте във фолио и приберете във фризера, за да се втвърди.
Гъбеното масло е готово. Може да използвате по предназначение :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ МАКОВО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ливадна виолетка
- Гъби портобело
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Обикновен маслен крем
- Кафяво - червена миризливка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Гъбено масло с подправки