Гъбено масло с подправки
Необходими продукти:
200 грама пресни гъби
250 грама масло
1 чаена лъжица провански подправки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете гъбите на малки парчета, след което ги изпържете до готовност в нагорещено олио. Овкусете със сол, пипер и прованските подправки, разбъркайте добре, свалете от котлона и оставете да изстинат.
Разбийте маслото на пяна и към него добавете гъбите с подправките, разбъркайте старателно. Получената смес оформете в калъп, увийте във фолио и приберете във фризера, за да се втвърди.
Гъбеното масло е готово. Може да използвате по предназначение :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 100 мл
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
МАСЛО ОТ МАГАРЕШКИ БОДИЛ (БЯЛ ТРЪН) 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 100 мл ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Обикновен маслен крем
- Ливадна виолетка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Гъбено масло с подправки