Гъбено масло с подправки
Необходими продукти:
200 грама пресни гъби
250 грама масло
1 чаена лъжица провански подправки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете гъбите на малки парчета, след което ги изпържете до готовност в нагорещено олио. Овкусете със сол, пипер и прованските подправки, разбъркайте добре, свалете от котлона и оставете да изстинат.
Разбийте маслото на пяна и към него добавете гъбите с подправките, разбъркайте старателно. Получената смес оформете в калъп, увийте във фолио и приберете във фризера, за да се втвърди.
Гъбеното масло е готово. Може да използвате по предназначение :)
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ЗОЯ КАЙСИЕВО МАСЛО 250 мл
МАСЛО ОТ СИНАП 250 мл ЗДРАВНИЦА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПЛОДОВЕ НА ХВОЙНА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Обикновен маслен крем
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Ливаден пачи крак
- Сусамово масло (олио) - ползи за здравето
- Гъби портобело
Коментари към Гъбено масло с подправки