Бял сос с месен бульон
Необходими продукти:
500 милилитра месен бульон
30 грама пшенично брашно
40 грама масло
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 корен целина
1 корен магданоз
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете месо по ваш избор и вземете само бульона, който ще ви трябва за направата на соса. Обелете лука, пащърнака, целината и магданоза, смелете ги и изпържете в малко от нагорещеното масло. Когато придобият златист цвят, добавете брашното, бъркайки и пържете в продължение на няколко минути. След това налейте бульона, овкусете със сол и пипер, сложете останалото масло и изчакайте сместа да заври. Сосът е готов. Може да поднесете с телешко или птиче месо. Подобна добавка бихте могли да си приготвите на основата на зеленчуков бульон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Меден сос с горчица
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пикантни скариди в бирен сос
Коментари към Бял сос с месен бульон