Бял сос с месен бульон

Необходими продукти:
500 милилитра месен бульон
30 грама пшенично брашно
40 грама масло
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 корен целина
1 корен магданоз
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете месо по ваш избор и вземете само бульона, който ще ви трябва за направата на соса. Обелете лука, пащърнака, целината и магданоза, смелете ги и изпържете в малко от нагорещеното масло. Когато придобият златист цвят, добавете брашното, бъркайки и пържете в продължение на няколко минути. След това налейте бульона, овкусете със сол и пипер, сложете останалото масло и изчакайте сместа да заври. Сосът е готов. Може да поднесете с телешко или птиче месо. Подобна добавка бихте могли да си приготвите на основата на зеленчуков бульон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Класически сос за хамбургери
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сос от авокадо с чесън, майонеза и маслини
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Бял сос с месен бульон