Боб с лук в гърне
Необходими продукти:
300 грама стар боб
12 големи глави лук
1/2 чаена чаша олио
1 литър вода
1 пълна чаена лъжица сол
1 непълна супена лъжица червен пипер
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предната вечер във вода, на следващия ден го сварете и отцедете водата в отделен съд. Нарежете лука на кръгчета и го изпържете в част от олиото. След това го овкусете с двата вида пипер. Вземете глинено гърне и в него редувайте на слоеве боб и пържен лук до изчерпване на продуктите, като трябва да завършите с боба. Налейте останалото олио и водата, в която се е варил бобът. Изпечете ястието във фурната на средна температура в продължение на около 40 минути. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете в съда, в който се е приготвяло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУК ЦВЕТНО ГЪРНЕ
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печен боб с лук
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Боб с лук в гърне