Хумус от покълнала леща
Необходими продукти:
200 грама покълнала леща
1 супена лъжица сусамови семена
2 супени лъжици зехтин
щипка куркума
сол и смлян черен пипер на вкус
други подправки по избор (в оригиналната рецепта е използвана 1/4 чаена лъжица асатефида)
Начин на приготвяне:
Смелете сусамовите семена до получаването на брашно. Изсипете в съда на блендер, добавете покълналите зърна леща, зехтина и подправките. Разбийте всичко в продължение на 5 минути, докато консистенцията стане еднородна.
Готовия хумус поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Хумус от червена леща с маслини
- Хумус с горчица и майонеза
- Хумус със сушени домати и чесън
- Хумус с моркови и бадеми
- Хумус от боб с чесън
- Хумус от червено цвекло
- Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
- Зелен хумус със спанак
- Бадемов хумус
- Хумус от нахут
Коментари към Хумус от покълнала леща