Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
Необходими продукти:
- 3-4 пиперки, разрязани и почистени
- 150 грама зеленчуци по избор - лук, моркови, задушени броколи
- 200 грама хумус
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка чили сос
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- магданоз или кориандър за украса
Начин на приготвяне:
В купа сложете хумуса и добавете нарязаните моркови, лук и броколи. Подправете с чили сос, чесън, сол, черен пипер и кимион. Разбъркайте и напълнете разполовените чушки със сместа.
Подредете зеленчуците в тава, застлана с лист пергамент, поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 25-30 минути, охладете, разпределете в чинии и поднесете, украсено със свежи листенца кориандър или магданоз.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки Поблано с царевица и синьо сирене
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Хумус с къри
- Пълнени чушки с риба тон и риган
- Хумус с препечени зеленчуци
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
- Хумус от червена леща с маслини
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
Коментари към Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал