Торта от патладжани
Необходими продукти:
3 патладжана
5 - 6 домата
250 грама сирене/кашкавал
3 - 4 скилидки чесън
олио
зелени подправки
сол
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета, подсолете и поставете в съд. Нека постоят 30 минути. След това отцедете течността и изпържете в олио от двете страни до образуването на златиста коричка. Отцедете излишната мазнина (може с помощта на гевгир). Нарежете доматите също на кръгчета. Настържете сиренето на средно ренде. Чесъна намачкайте, зелените подправки нарежете на ситно.
Вземете съд, в който ще печете и покрийте дъното му с фолио, като оставите достатъчно за завиването на ястието. Подредете един слой домати, поръсете със зелени подправки, сирене, чесън, сол и отгоре разпределете пласт от патладжани. Продължете да редувате в същата последователност до изчерпване на продуктите. Завийте "тортата" с фолиото и сложете в загрята до 180 градуса фурна. Пече се около час.
Когато ястието е готово, разтворете фолиото, сложете плоска чиния най-отгоре и обърнете "тортата".
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Патладжан с тиквички и яйца на тиган
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Торта от патладжани