Спагети със сос от рикота и лимон
Необходими продукти:
- 500 грама спагети (или паста в избрана от вас форма)
- 1 чаена чаша рикота
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан или пекорино
- кората и сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в добре подсолена вода (не се притеснявайте, че ще ги пресолите, те ще поемат точно толкова сол, колкото е необходимо), до готовност, внимавайте да не ги разварите, центърът им трябва да бъде леко твърд. Отцедете ги и запазете 1 чаша от течността, в която са се варили.
В купичка смесете рикотата, зехтина, пекориното, лимоновия сок и кора, подправете на вкус (сол и пипер, както и лют пипер, ако обичате). Сложете сместа с рикота и 1/4 чаена чаша от отделената вода при пастата и разбъркайте, ако ви се струва гъст соса, добавете още малко вода, докато достигнете желаната консистенция.
Сервирайте с босилек, допълнително пекорино (пармезан) и струйка зехтин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сушени домати, пушена шунка и пармезан
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Сос от сирене Бри със спагети
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Спагети с песто от броколи и пармезан
Коментари към Спагети със сос от рикота и лимон