Сос от коприва с шамфъстъци, чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 100 грама млада прясна коприва
- 80 грама пармезан
- 80 грама шамфъстъци
- сок и кора от 1/2 лайм
- 100 милилитра зехтин
- по щипка смлян черен пипер и сол
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Изпечете шамфъстъците за 15-20 минути във фурната (на 180 градуса), скилидките чесън обелете и нарежете едро, пармезана настържете, изцедете сока от половината цитрус, 1/2 от кората му настържете, листата коприва отделете от стъблата и изплакнете със студена вода. (използвайте ръкавици).
След като подготвите всички нужни продукти, поставете голяма тенджера с вода върху котлона и щом течността кипне, в нея изсипете копривата за 1 минута. След това извадете листата с щипки, измийте с ледено студена вода и нарежете едро.
Сложете ги в блендер, добавете кората и сока на лайма, шамфъстъците, чесъна, пармезана, налейте зехтина и подправете с по щипка черен пипер и сол.
Разбийте съставките и сосът е готов. Може да съхранявате в хладилник в плътно затворен съд в продължение на 5 дни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМ ФЪСТЪК 200 гр.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТО * 20 ФИТОЛЕК
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ДИАБЕТИН 100 мл
АМИКС ДИУРЕТИК КОМПЛЕКС капсули * 90
БИЛКОВА СМЕС ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ № 26 200 г ЗДРАВНИЦА
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА КАРДИО ФОРМУЛА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Червена мъртва коприва
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- История на копривата в медицинската наука
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Коприва
- Защитете растенията от листни въшки с коприва
- Срещу възпаление на щитовидната жлеза или Хашимото пийте запарка от коприва
- Яхния с коприва и леща
- Рулца от тиквички с коприва, извара и орехи
Коментари към Сос от коприва с шамфъстъци, чесън и пармезан