Сом на фурна със зеленчуци
Необходими продукти:
- 500-600 грама сом
- 2 домата
- 1/2 червена чушка
- 2 глава червен лук
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша рибен бульон
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион на прах
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 супена лъжица каперси
- 3/4 чаена чаша царевично брашно
- 1/4 чаена чаша вода
- зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтин и запържете нарязан на полумесеци лук. Добавете наситнена чушка, домати, сол, черен пипер и разбъркайте. Подправете с чесъна и чилито. Прибавете каперсите, налейте бульона и след завиране сгъстете със смес от брашно и вода.
Подправете рибата с кимион, сложете я за кратко в соса, колкото да се запечата и оставете настрана. Пригответе тава, разпределете зеленчуковия сос и подредете рибата отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете ястието, разпределете го в чинии и поднесете с гарнитура по избор.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МОРСКИ КОЛАГЕН прах 185 г
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ649
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ПРИ БОЛКА И СКОВАНОСТ таблетки * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
- Пържено филе от сом с микс от подправки и билки
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
Коментари към Сом на фурна със зеленчуци