Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено пиле със зеленчуци в тенджера

Печено пиле със зеленчуци в тенджера

Печено пиле със зеленчуци в тенджера - изображение

Необходими продукти:


  • 1 цяло пиле около 1.5 килограма
  • 1 килограм сладки картофи
  • 4 моркова, обелени
  • 1 лимон, нарязан на кръгчета
  • няколко листенца прясна мента
  • 300 грама ситни цели печурки
  • 150 милилитра тъмна бира
  • 30 грама масло
  • сол, черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе си изцяло метална или чугунена тенджера с дълбоко дъно. Измийте и подсушете печурките и го сложете в нея. Прибавете пилето, предварително почистено и напълнено с лимони и ментови листа.

печено пиле в тенджера

Около него гарнирайте с цели моркови и нарязани сладки картофи. Подправете ястието със сол, черен пипер и масло. Загрейте фурната на 200 градуса, налейте бирата и запечете ястието за 30-35 минути.

Охладете, разпределете порции и поднесете топло. Сготвено по този начин, месото остава крехко и сочно.

Добър апетит!

Източник: www.homeecathome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиХранене при...ЛайфстайлНовиниАнкетиАлтернативна медицинаЛечения