Сметанови броколи с гъби и пармезан
Необходими продукти:
- 600 грама бланширани броколи
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 пресовани чеснови скилидки
- 450 грама нарязани пресни печурки
- 1 стрък прясна мащерка
- сол и черен пипер
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка стрити люти чушки
- 4 разбити яйца
- 200 грама заквасена сметана
- 100 милилитра готварска сметана
- 100 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Във вряща вода бланширайте броколите, охладете и ги нарежете. Загрейте маслото и сотирайте в него лука, гъбите, чесъна и броколите.
Прибавете мащерката, солта, черния, червения пипер, лютите чушки и разбъркайте. Пресипете зеленчуците в тавичка и залейте със смес от разбити яйца, заквасена и готварска сметана.
Запечете за 40 минути и поръсете с настърган пармезан непосредствено преди изваждане от фурната. Разсипете в порции и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Червенееща сърнела
- Броколи в хрупкава панировка
Коментари към Сметанови броколи с гъби и пармезан