Пъстра пролетна салата
Необходими продукти:
100 грама спанак
1 кисела ябълка
4 репички
1 глава лук
2 яйца
листа маруля
2 с. л. растително олио
2 с. л. винен оцет
1 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
естрагон
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и накъсайте спанака и марулята. Ябълката нарежете на парчета, репичките - на кръгчета, лука - на колелца. Яйцата сварете.
Смесете олиото, оцета, лимоновия сок, захарта и солта. Миксирайте всички продукти, с изключение на яйцата, подправете с получения сос и разбъркайте. Поръсете салатата с накълцан естрагон и магданоз, отстрани подредете яйцата, нарязани на филийки и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ САПУН С ЕКСТРАКТ ОТ МАРУЛЯ 250 гр.
ПРОЛЕТЕН СНЯГ - САРА ДЖИО - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пролетни диети за отслабване
- Полезни и вредни свойства на марулята
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Глухарче, Радика
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Пролетни салати от маруля с царевица
Коментари към Пъстра пролетна салата