Пържени пилешки воденички с лук
Необходими продукти:
- 600 грама пилешки воденички
- 3 глави лук
- 50 милилитра олио
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте воденичките, нарежете ги на 2-3 части (в зависимост от големината им) и сложете в купа.
Поръсете със сол, черен пипер, разбъркайте и оставете за 10 минути на стайна температура.
Междувременно обелете и нарежете лука на полукръгчета с ширина около 3 милиметра.
Сгорещете олиото в тиган и изсипете воденичките в него, като преди това ги отцедите от течността. Пържете ги няколко минути на силен огън, бъркайки.
След това намалете температурата на котлона, затворете тигана с капак. Така воденичките ще отделят течност и ще се задушат в собствен сок. Не забравяйте да разбърквате периодично.
Гответе до омекване. За това ще е нужно да сте търпеливи малко повече от час. Ако течността се изпари по-рано, долейте малко вода.
Време е да увеличите котлона и да добавите лука. Продължете да готвите ястието без капак при непрекъснато бъркане. Всичката течност трябва да се изпари и воденичките да се изпържат.
Подправете допълнително и налейте още олио, ако има нужда.
Пържете, докато воденичките се придобият приятен златист цвят.
Поднесете ги горещи, а като гарнитура е най-подходящо да предложите картофено пюре и пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки воденички
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Салата от пилешки воденички с кисели краставички, гъби и лук
- Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
Коментари към Пържени пилешки воденички с лук