Полента със сушени домати и розмарин
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон
- 150 грама качамак
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 2 супени лъжици розмарин, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици нарязана мащерка
- 280 грама сушени домати от буркан
Начин на приготвяне:
Сложете бульона да заври, изсипете в него полентата и разбъркайте. Намалете температурата на котлона и варете 5 минути, докато се сгъсти.
Прибавете пармезана, подправките и посолете.
Прехвърлете в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене.
Изравнете и отгоре подредете сушените домати. Охладете за 2 часа, докато стегне.
Включете фурната на 180 градуса. Затоплете поленетата за 6-8 минути и нарежете.
Поръсете с розмарин и полейте с 1 супена лъжица от зехтина, в който са били доматите.
Източник:
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Топчета мамалига със сирене
- Полента на пара със зеленчуци
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Качамак с пармезан и пипер
- Полента с поширано яйце, авокадо и рукола
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Мини хапки от полента с тиква
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Запечена полента с домати, патладжани и моцарела
Коментари към Полента със сушени домати и розмарин