Топчета мамалига със сирене
Необходими продукти:
1 чаена чаша смлени царевични зърна
3,5 чаени чаши вода
щипка сол
200 грама твърдо бяло саламурено сирене
риган
смлян черен пипер на вкус
1 чаена чаша мазнина за пържене
шепа царевично брашно или смлени царевични зърна
1 яйце
Начин на приготвяне:
Смелете царевичните зърна фино с помощта на блендер.
Смесете с водата, сложете щипка сол и поставете на силен огън, докато сместа заври. След това намалете температурата и нека варенето продължи, докато се поеме всичката течност. Бъркайте непрекъснато. Свалете от огъня и оставете да се охлажда.
Нарежете сиренето на едри кубчета (1,5 сантиметра), оваляйте ги в смлян черен пипер и поръсете с накъсани на ситно или накълцани листа риган.
С влажни ръце оформете слой от царевичната каша в дланта си (с дебелина около 3 мм), притиснете и сложете кубче сирене в средата.
Оформете топчета, които потопете в разбито яйце (с мъничко сол),
оваляйте в царевичното брашно
и изпържете в нагорещеното олио до образуването на златиста хрупкава коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
ОСТРОВИТ ЛЕНЕНО БРАШНО 500 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 гр.
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Топчета мамалига със сирене