Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Запечена полента с домати, патладжани и моцарела

Запечена полента с домати, патладжани и моцарела

Запечена полента с домати, патладжани и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама фино смлени царевични зърна
  • 700 милилитра вода
  • 2 патладжана (може да замените с тиквички)
  • 4 домата
  • чесън на вкус
  • 100 грама моцарела
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол, риган, босилек, черен пипер и други подправки

 

Начин на приготвяне:

Налейте водата в тенджера, подсолете и сложете съда върху котлона. Щом течността кипне, внимателно изсипете в нея царевицата, бъркайки интензивно. Варете на бавен огън, докато сместа се сгъсти, като трябва да бъркате непрекъснато.

Разпределете кашата равномерно в тава (слоят да бъде тънък).

полента

Намачкайте чесън, смесете го със зехтин, сложете подправки и намажете царевичната основа с ароматния сос.

Патладжана нарежете на кръгчета, оваляйте в брашно и изпържете от двете страни в олио.

патладжан

Доматите също превърнете в кръгчета и ги подредете върху полентата, редувайки с тези от патладжан (или тиквички), като ги застъпвате леко.

домат

Подсолете, поръсете зеленчуците с настърганата моцарела и поставете в загрята фурна за 15 минути.

Ястието поднесете охладено.

полента

Да ви е вкусно!

Източник: chocolate-kiss.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноДиетиБотаника