Запечена полента с домати, патладжани и моцарела
Необходими продукти:
- 200 грама фино смлени царевични зърна
- 700 милилитра вода
- 2 патладжана (може да замените с тиквички)
- 4 домата
- чесън на вкус
- 100 грама моцарела
- 1 супена лъжица брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, риган, босилек, черен пипер и други подправки
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, подсолете и сложете съда върху котлона. Щом течността кипне, внимателно изсипете в нея царевицата, бъркайки интензивно. Варете на бавен огън, докато сместа се сгъсти, като трябва да бъркате непрекъснато.
Разпределете кашата равномерно в тава (слоят да бъде тънък).
Намачкайте чесън, смесете го със зехтин, сложете подправки и намажете царевичната основа с ароматния сос.
Патладжана нарежете на кръгчета, оваляйте в брашно и изпържете от двете страни в олио.
Доматите също превърнете в кръгчета и ги подредете върху полентата, редувайки с тези от патладжан (или тиквички), като ги застъпвате леко.
Подсолете, поръсете зеленчуците с настърганата моцарела и поставете в загрята фурна за 15 минути.
Ястието поднесете охладено.
Да ви е вкусно!
Източник: chocolate-kiss.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
ЦАРЕВИЧНА КОСА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 N СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Царевична запеканка със спанак
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- 17 полезни неща, които да направим у дома само с царевично нишесте
- Царевица, Кукуруз
- Консервирана царевица (кочани)
Коментари към Запечена полента с домати, патладжани и моцарела