Питки с тиква и фурми
Необходими продукти:
400 грама обелена и почистена от семената тиква
40 грама масло
2 чаени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
25 грама мая
1,5 чаена чаша брашно
мъничко индийско орехче
фурми на вкус
1 яйце, разбито със сол за намазване на повърхността на питките
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета, сварете я и оставете да се охлади малко.
След това намачкате и прибавете към пюрето захарта, солта, маслото и индийското орехче.
Разбъркайте и сложете маята.
След това добавете брашното и замесете меко нелепкаво тесто.
Нарежете фурмите, изсипете парченцата в съда с тестото и месете активно около 5-7 минути.
Оставете го да втаса за около час, обемът трябва да се увеличи два пъти.
Остава само да оформите питки от тестото и да намажете повърхността им с разбитото със сол яйце.
Изпечете във фурната на средна температура в продължение на 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Бухтички
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Канелени сладки с мед
Коментари към Питки с тиква и фурми