Пилешко с аспержи и тиквичка
Необходими продукти:
- 4 пържоли от пилешки бутчета без кожа
- 3 резена бекон
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 250 грама аспержи (почистени)
- 1 малка жълта тиквичка, нарязана на пръчици
- 4 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на ситно, а всяка пилешка пържола разполовете.
Подправете със сол и черен пипер и сложете месото и бекона в сух тиган, за да се изпържат. Когато пилешкото придобие златна коричка, сипете бульона и поставете капак. Задушавайте за 5 минути.
През това време сложете зеленчуците в малък съд, подправете и покрийте с найлоново фолио. Затоплете за 3-5 минути на най-висока степен на микровълновата.
Сервирайте пилешкото върху зеленчуците и всяка порция полейте със сосът, останал в тигана.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 40
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ФРИЙ капсули * 90
ВИТАЛ КОНЦЕПТ УРО ФРИЙ капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Аспержа, Зайча сянка
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Месо на токачка
- Хрупкави бадемови аспержи на фурна
Коментари към Пилешко с аспержи и тиквичка