Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки крилца, разполовени
- 125 милилитра кленов сироп
- 85 милилитра бърбън
- 60 милилитра кетчуп
- 20 милилитра сос Уорчестър
- 5 милилитра сос табаско
- 20 грама кафява захар
- 20 милилитра ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Загрейте всички съставки, с изключение на пилешките крилца, в тенджера на средно силен огън, докато кипнат.
- Намалете силата на котлона и оставете сместа да къкри, докато намалее наполовина.
- Отдръпнете от котлона, добавете крилцата и разбъркайте добре, за да се покрият равномерно със соса.
- Разпределете в тавата и печете в продължение на 40 минути, като ги обръщате периодично.
- Увеличете температурата до 250 градуса и печете до златисто кафяв цвят, като ги обръщате по-често, за да не прегорят.
- Поднесете пилешките крилца топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Печена патица със зеленчуци
- Рулца от печени чушки с шунка и извара
- Пържени пилешки трътки с подправки
Коментари към Пилешки крилца в бърбън сос на фурна