Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос
Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
1 портокал
25 грама праз
25 грама кориандър
20 грама настърган джинджифил
100 грама майонеза
100 грама заквасена сметана
50 милилитра соев сос
черен пипер и сол
други подправки за пиле
Начин на приготвяне:
Смесете в купа ситно нарязаните кориандър и праз, прибавете майонезата, заквасената сметана и подправките.

Разбъркайте добре и оставете соса за момента.

Измийте крилцата, разрежете ги на 3 части.

Сварете ги на пара за около 20 минути.

През това време направете маринатата.
Настържете портокаловата кора и джинджифила, смесете ги в подходящ съд и налейте соевия сос и сока от половината цитрус. Разбъркайте.

Когато крилцата бъдат готови, потопете ги в ароматната течност и подредете в тава, върху дъното на която сте сложили пергамент.

Изпечете ги във фурната за 3-4 при температура от 190 градуса, докато повърхността се зачерви леко.

Обърнете от другата страна, намажете с портокаловия сок и оставете за още 3-4 минути във фурната.

Крилцата са готови.

Може да ги поднесете с белия сос както топли, така и студени.

Добър апетит!
Снимка: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Глазирани пилешки крилца с чеснов сос
- Печени крилца със сос от горчица и мед
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
- Пилешки крилца с манго и мед
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
Коментари към Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос