Печен артишок с чеснов дресинг
Необходими продукти:
- 3 артишока
- 2 лимона
- 4 супени лъжици зехтин
- сол
- 1 малка скилидка чесън, смачкана
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжица сос Уорчестър
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете тава с алуминиево фолио.
Измийте артишока и го подсушете с кухненска кърпа.
Отрежете стъблото на артишока и върховете на всички листа. Разрежете зеленчука през средата вертикално.
Сложете артишока в приготвената тава и изстискайте половин лимон върху отрязаната половин и натрийте краищата на зеленчука с цитруса. Поръсете със сол и полейте със зехтин. Обърнете и повторете процедурата - лимон, сол и зехтин.
Оставете артишока с отрязаната страна надолу и печете под фолио за 35-40 минути.
Междувременно намачкайте цялата глава чесън и посолете с 1/4 чаена лъжица сол.
Настържете кората на 1 лимон в купичка и изстискайте малко лимонов сок. Прибавете горчицата, соса Уорчестър и 2 супени лъжици зехтин. Смесете с чесъна, прибавете пармезан.
Сервирайте печения артишок с дресинга.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60 SWU849
ПРОМОАНТИ - ВОДА таблетки * 30 3 CHENES
ЛИКУИД ОФ разтвор 250 мл ХЕРБАМЕДИКА
ЛИНДА РЕН ДИЕТ ДЕПУРАТИВО 250 мл 037623
Нов ПРОМОАРТИШОК капсули 450 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАКТИВА ПЛЮС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Артишок
- Как да си направим артишок на скара?
- Салата с печени червени чушки и артишок
- Как да изберете и да сготвите артишок
- Допелхерц Хепабаланс - Подкрепа за черния дроб по време на празниците
- Печен йерусалимски артишок с фета сирене
- Пилешко с артишок и мариновани гъби
- Броколи с артишок и кисело мляко
Коментари към Печен артишок с чеснов дресинг